google8793c8a0a2b0d88b.html

Toepassingen

De 360°-beelden maken het mogelijk om op elk moment de werkelijke terreinsituatie te bekijken van achter een computer. De beelden, samen met de puntenwolk, worden aangeboden via een browserapplicatie die ook nauwkeurig meten en inventariseren mogelijk maakt. Professionele gebruikers kunnen deze functionaliteiten, op eigen initiatief, via de voorziene API ook integreren in hun eigen software-omgeving.

Visualiseren

De gebruikers kunnen via een browserapplicatie of in de eigen software omgeving de terreinsituatie in heel Vlaanderen bekijken.

Door de tweejaarlijks update van alle berijdbare wegen van Vlaanderen is de data altijd recent. Naarmate nieuwe updates gemaakt worden wordt de oudere data gearchiveerd. De bestaande beeldendatabank van Vlaanderen die een paar jaar geleden werd ingewonnen wordt eveneens mee geïntegreerd in het archief. Deze gearchiveerde data blijft beschikbaar via de applicaties. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker ook terug in de tijd kan gaan en verschillende jaargangen kan vergelijken.

Meten en inventariseren

De gebruikers kunnen de databank gebruiken voor het uitvoeren van metingen, het karteren van objecten en het opstellen van inventarissen.

Zowel gebruikers als niet-gebruikers kunnen beroep doen op IMAGE-V voor het uitvoeren van een inventarisatie van objecten langs de openbare weg op basis van de beeldendatabank. Denk hierbij aan de inventarisatie van signalisatie, groenobjecten, enz.

Controle en update

Bestaand kaartmateriaal kan gecontroleerd worden door het te combineren met de mobile mapping databank. Op die manier kan heel snel gezien worden waar er objecten niet werden gekarteerd of welke objecten intussen zijn verdwenen. Nieuwe objecten worden bijgekarteerd en kunnen naadloos worden geïntegreerd in het basiskaartmateriaal.


Bespreek je graag de mogelijkheden voor de aanmaak of update van een inventaris?
Neem dan contact op met IMAGE-V via het contactformulier op deze website.